Geschiedenis

De Stichting Kruisen en Kapellen Sevenum is formeel opgericht op 9 oktober 1980. Daarvoor was er al een groeppersonen actief die de werkzaamheden hebben opgestart.

Een fietstocht door het Sevenumse land zal het iedereen opvallen dat deze streek zeer bevoorrecht is met vele Kruisen en Kapellen die getuigen van een bloeiend Christelijk verleden.

Het doel van de oprichting van deze kruisen en kapellen was velerlei zoals b.v. : voor genezing bij ziekte, een goede oogst, terugkeer uit de oorlog, bescherming tegen weersinvloeden.

De oudste kapel dateert van 1676, dit is de O.L.Vrouwekapel in Den Eigen (zie foto op welkomstpagina) maar er worden nog steeds Kruisen en Kapellen opgericht. Zo ook de kapel welke in 1995 is gesticht. Als gevolg van nieuwbouwplannen moest deze kapel worden verplaatst.

Op 20 mei 2010 was het zover en moest deze kapel bij verzorgingshuis Sevenheym in Sevenum worden verplaatst. De kapel stond aan de achterzijde van Sevenheym en is verplaatst naar de zijkant, ter hoogte van de kleine parkeerplaats langs de Schoutstraat.

De kapel is in één keer, met behulp van een grote bouwkraan verhuisd.