Nieuws

Op het onderdeel “Onderhoud”  wordt geïnformeerd over de laatste projecten


Inzegening veldkruis in de bossen bij Hof van Kronenberg.


Op 3 mei 2015 was de inzegening van het kruis dat is neergezet door de familie van de Beele- van Enckevort.


Het is eigenlijk een tweede leven van dit kruisbeeld, want in een ver verleden heeft het een hele tijd gestaan bij de familie Pubben op de peelstraat. Vader, Thei Pubben,  overleden op 27 mei 1988, maakte in zijn  arbeidzame leven, ware volkskunst, waarvan hij blijk gaf door in zijn tuin een scala van  kunstuitingen te plaatsen.

Een van zijn kunstwerken was een replica van het kruisbeeld op het grote veld .Dit kruisbeeld heeft dan  ook aanvankelijk gestaan in zijn tuin.   Zoon Ger raakte bevriend met Tudie van de Beele via de “groengroep” en zo kwam ter sprake dat hij nog een kruisbeeld had,. Dit zou toch wel weer een mooie plek verdienen. Tudie, vd Beele die voor de Stichting “Kruisen en Kapellen” toch al vaak hand en spandiensten verrichtte in de vorm van schilderwerk en menig corpus heeft opgeschilderd zoal het kruis op het grote veld, vond het wel een mooi idee om dat kruisbeeld op te knappen en een plaats te geven op zijn grond op een open plek in de bossen, zodat het verder bewaard zou blijven.


Tevens is er een bank bij geplaatst zodat men na een wandeling ook kan uitrusten en genieten van de bosgeluiden.  Het is wel een bijzonder mooi plekje om daar een kruisbeeld aan te treffen en de tekst “Samen onderweg”

Dit is voor passanten-wandelaars onverwacht maar zeer toepasselijk.     


Samen onderweg:


Tevreden over  de weg die we volgen.

Gelukkig met  de weg die we gaan.

Nieuwsgierig naar  de weg die nog volgtKapelaan Terrence Ragel zegende het beeld onder belangstelling van enkele tientallen geïnteresseerden in.